0
Dyreparken

Muntjak

“Forbudt” hjort  i AQUA Akvarium & Dyrepark
Muntjak-hjorten ødelægger både dyre- og planteliv og er netop begyndt at udbrede sig i Midtjylland – og sandsynligvis også i Østjylland.

Den lille muntjak – kun omkring 40 centimeter høj – truer ifølge zoolog Morten Vissing, AQUA Akvarium & Dyrepark, den danske natur:

– Det er nu, vi skal sætte ind og begrænse arten, hvis den ikke skal blive for talrig. Vi er stolte over at kunne fremvise muntjakken og få den på dagsordenen som invasiv art i Danmark.

Muntjakken stammer fra Kina og er på EU`s liste over arter, det snart bliver forbudt at importere og handle, men den er endnu ikke registreret som invasiv art på Naturstyrelsens officielle liste. Det bør ifølge Morten Vissing ske hurtigst muligt.

Spreder sig hurtigt

– Muntjakken spreder sig enormt hurtigt, fortrænger andre dyr og ødelægger insekt-, fugle- og planteliv, fortæller Morten Vissing.

Muntjakken blev først observeret omkring Nørre Snede i 2014 og siden ved Bryrup og Rørbæk Sø i 2015. Den er endnu ikke set i Østjylland, men Morten Vissing vurderer, at den sandsynligvis har spredt sig til de store statsskove ved Silkeborg.

Farlig for dansk natur

Dyret er et omvandrende fossil og kan spores hele 15 millioner år tilbage. Det er derfor verdens ældste hjorteart, der har vandret ved siden af mammutter og været  jaget af sabeltigre.

Den første muntjak-hjort kan nu opleves i AQUA Akvarium & Dyrepark, og flere følger snart efter. Morten Vissing mener, at det er ganske naturligt, at AQUA nu tilbyder publikum at komme helt tæt på muntjakkerne, selvom de udgør en fare for den danske natur.

– Vi formidler også viden om arter, der som muntjakken truer den danske flora og fauna. Det er vigtigt for os at gøre opmærksom på problemet, så vi kan bremse udbredelsen af muntjakkerne, før det er for sent.

Læs mere om muntjakken på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Onsdag
Vi har lukket lige nu

+45 89 21 21 89

Køb din billet nu

Vi har gjort forløbet nemmere og mere overskueligt - og er med på sidelinjen hele vejen.

Påbegynd din bestilling ved at vælge den ønskede billet type
Antal biletter
Kasse
Vælg antal biletter