Skip to main content

Aktiviteter og events i AQUA Akvarium & Dyrepark

Maj

5. maj 2024: Jægerdag i AQUA Akvarium og Dyrepark

Kom med til en helt VILD dag søndag den 14. maj, når AQUA Akvarium og Dyrepark i samarbejde med Tommys Kødsalg, samt andre lokale aktører holder ”Jægerdag” for udsatte familier.

Vi har lavet et program smækfyldt med fede aktiviteter. Hjælp med at klargøre mad til dyrene og tag med på foderrunde og se dyrene helt tæt på. Vi holder åbent i bålhytten, hvor du kan lave dig et lækkert snobrød eller se når vi brækker et krondyr og fortæller om dyrets anatomi undervejs. Tag med på sanketur i naturens fantastiske spisekammer og vær med når du efterfølgende skal lave din egen vilde pizza med de urter du har samlet. Prøv også kræfter med bue og pil og træn din hånd-øjekoordination, som man gjorde det i jægerstenalderen.

Se mere her.

Maj

25. maj 2024: Lystfiskeriets Dag

For at markere Lystfiskeriets Dag den 25. maj, har vi i AQUA Akvarium & Dyrepark lavet en temadag i fiskens tegn. Du kan prøve at binde din egen flue, være med til at håndfodre fiskene i rørebassinet og se vores laksefisk blive fodret og meget mere.

Se mere her.

Juni

5. juni 2024: Grundlovsdag – Grævlingens dag

På Grundlovsdag sætter vi i AQUA Akvarium & Dyrepark fokus på grævlingen, så du kan opleve grævlingen helt tæt på. Der vil være ekstra grævlingeaktiviteter og dagens dyr vil selvfølgelig være grævlingen. Husk også at se de to grævlingeunger inde i hulen.

Se mere her.

Juni

8. & 9. juni 2024: Biodiversitetsweekend

Lær hvordan du laver dit eget vandhul i haven, lav din egen insektsuger og tag med på insektjagt, hvor vi tager ud og ser hvor mange forskellige smådyr vi kan finde i parken. I bålhytten kan du blande din egen frøblanding, eller tage med på vandhulssafari. Du kan også lave et insekthotel, som du kan tage med hjem i haven.

Se mere her.

Juli

Uge 28, 29 & 30: Mere end bare en kanotur på Gudenåen

Guidet kanotur på Silkeborgsøerne.

Kombinér dit besøg i AQUA med en super hyggelig kanotur i noget af Danmarks flotteste natur. Sammen med en af AQUAs dygtige naturguider tager vi på opdagelse på Silkeborgsøerne og ser om vi kan få øje på nogle af søernes fantastiske dyr eller spor fra dem. Vores guide er med jer hele vejen og instruerer jer så alle lærer at sejle sikkert i kano.

Få mere end den traditionelle kanotur på Gudenåen.

Se mere her.

September

7. & 8. september 2024: Naturens uge – Vild med vand

Kom i AQUA Akvarium & Dyrepark d. 7.-8. september i forbindelse med Danmarks outdoorfestival i Silkeborg. Her kan I opleve et helt unikt og spændende outdoor program med fokus på: “vild med vand”.

Se mere her.

Oktober

12. – 20. oktober 2024: Efterårsferie – Smag på naturen

Kom i AQUA Akvarium & Dyrepark i efterårsferien d. 12. – 20. oktober, når vi inviterer den vilde natur indenfor og går på opdagelse i naturens spisekammer.

Se mere her.

December

7. & 8. December 2024: Vildt naturlig jul

Vi fejrer julen i AQUA Akvarium & Dyrepark sammen med dig og alle vores fantastiske danske dyr. Kom i AQUA i weekenden den 7-8. decemberog ønsk alle dyrene en glædelig jul. Her kan du være med til at lave lækre og spændende julegaver til parkens dyr sammen med vores naturguide, hygge med børne-gløgg, bage brunkager og meget mere.

Se mere her.