Skip to main content

Nyheder i AQUA Akvarium & Dyrepark

Her kan du finde de pressemeddelelser og nyheder vi sender til pressen i AQUA Akvarium og Dyrepark. Siden bliver løbende opdateret.

AQUA Akvarium & Dyrepark åbner nyt Shelterområde

24. oktober 2023

Tirsdag d. 24. oktober 2023 har AQUA Akvarium & Dyrepark inviteret Silkeborgs borgmester Helle Gade, sponsorer og årskortholdere til den officielle indvielse af shelterområdet, som ligger i den nye del af Dyreparken. 200 lokale børn deltager også i aktiviteter omkring det nye shelterområde.

Shelterområdet skal fra påske 2024 give mulighed for at opleve Danmarks vilde natur helt tæt på, også om natten. Området indeholder 6 specialdesignede AQUA-shelteres, der i alt kan rumme 32 personer og er en unik mulighed for børnefamilier, firmagrupper og skoleklasser at overnatte i dyreparken. AQUA Akvarium & Dyreparks dygtige naturformidlere står klar til at tage sig af overnattende så de får en helt særlig naturoplevelse i skumringen, om natten og når solen står op.

Læs mere.

AQUA Akvarium & Dyrepark er en Green Attraction

29. juni 2023

AQUA Akvarium & Dyrepark har nu opnået Green Attraction certificeringen. Organisationen har over noget tid været i gang med en større dokumentationsproces i forhold til bæredygtighed, hvilket har resulteret i den flotte certificering.

Juryen hos Green Atrraction var meget imponeret af AQUAs miljøarbejde og arbejdet med ansøgningen for Green Attraction, og de fremhæver især AQUAs grundige arbejde med megen dokumentationsmateriale og mange gode og kommende planer for det grønne arbejde, AQUAs fokus på at begrænse energiforbruget bl.a. med nye pumper og optimering af ventilation, AQUAs affaldssortering og det generelle fokus på at drive attraktionen på naturens præmisser.

Læs mere.

AQUA Akvarium & Dyreparks STORE fødselsdagsweekend
I biodiversitetens tegn

2. juni 2023

Vi har omfavnet den danske natur i 30 år! Og det skal naturligvis fejres med en vild biodiversitetsweekend den 10-11. juni, spækket med fede oplevelser. Lørdag holder vi endda åbent helt til kl. 23.00! Og hele weekenden sparer du hele 30% på entrébilletterne.

Biodiversitet ligger i vores DNA og er et grundlæggende element i alt hvad vi foretager os. Vi arbejder kontinuert med at formidle og fremme den danske natur og give børn og familier viden om naturen, så de bedre kan passe på den. Derfor står vores 30-års fødselsdag naturligvis i biodiversitetens tegn.

Læs mere.

AQUA Akvarium og Dyrepark holder temadag, hvor der bydes særligt velkommen til familier i udsatte positioner

9. maj 2023

Søndag d. 14. maj holder AQUA Akvarium & Dyrepark i samarbejde med Tommys Kødsalg, samt andre lokale aktører ”Jægerdag”. På dagen bydes der særligt velkommen til familier, som har det svært. Det kan af være af økonomiske, sociale, familiære, psykiske, fysiske eller andre årsager.

Læs mere.

Lad nu odderne blive i naturen!

30. maj 2023

Der har den seneste tid været et højt antal episoder med oddere, der har opført sig unaturligt og har opsøgt mennesker i fuldt dagslys. Odderne har haft en aggressiv adfærd og i et enkelt tilfælde gik det desværre ud over et lille barn på syv måneder, der blev bidt af en odder.

I løbet at blot en uge i maj fik AQUA Akvarium & Dyrepark hele 5 henvendelser om unge oddere fra flere steder i Jylland, der havde opsøgt mennesker, hvilket er helt uden fortilfælde.

Fælles for disse oddere er, at de har virket sultne og desorienterede. De har alle haft en helt unormal adfærd, der kunne indikere, at de ikke har haft en naturlig opvækst.

Læs mere.

”Fokus på mårdyr” – Et nyt stort mårdyrprojekt

19. januar 2022.

Mårdyrene udgør den største gruppe af rovdyr i Danmark. Det er en interessant gruppe på syv hjemmehørende arter, der kan findes til lands, til vands og oppe i træerne. Det er Lækat, brud, ilder, skovmår, husmår, grævling og odder. Bortset fra grævling er alle arterne kategoriseret som ”Rødlistede” på den danske rødliste over arter, der enten er decideret truede eller i tilbagegang. 3 af arterne, samt den invasive mink, kan opleves i AQUA Akvarium & Dyrepark.

Læs mere.

AQUA Akvarium & Dyrepark tager deres nye område i brug

10. januar 2022.

Endelig kan AQUA Akvarium & Dyrepark komme et skridt videre mod realiseringen af deres Masterplan – En autentisk oplevelse om vores fælles danske natur, der vil være fuld af legende læring og aktiviteter for alle.

For et år siden modtog AQUA den godkendelse fra Miljøstyrelsen, der fordobler dyreparkens areal, og nu tages området så endelig i brug. Det betyder, at AQUA i løbet af januar vil gå i gang med at fjerne buskads og et mindre antal ikke hjemmehørende træer, for at de kan sætte hegn op. Det hele får selvfølgelig rig mulighed for at vokse til igen, skovens træer bibeholdes og der plantes også nye træer til.

Læs mere.

Længe ventede odderunger i AQUA Akvarium & Dyrepark

4. juni 2021

I dag er en glædens dag i AQUA Akvarium & Dyrepark, hvor to odderunger netop er blevet født. Det er 12 år siden AQUA sidst har haft unger ved odderne, da den gamle hanodder var steril.

”Vi har længe ledt efter en ny han, men det har svært at finde en. I august sidste år kom vi i AQUA med i det europæiske avlssamarbejde EEP omkring europæisk odder, hvilket resulterede i en ung avlshan fra Otterzentrum i Tyskland,” fortæller zoolog Morten Vissing.

Læs mere.

ENDELIG BÆVERUNGER I DANMARK

20. maj 2021

I AQUA Akvarium & Dyrepark er det en festdag. Der er nemlig kommet 3 små bæverunger til verden – Og det er første gang.

”Vi har haft bævere i AQUA Akvarium & Dyrepark siden 1999, og det er første gang de yngler. I det hele taget er det mig bekendt første gang, at europæisk bæver yngler i fangenskab i Danmark,” udtaler zoolog Morten Vissing, og fortsætter; ”Vi har nu fået 3 velskabte unger, og det ser ud som om alt forløber som det skal, selvom det er hendes første kuld.”

Læs mere.