Juledage 2020

i AQUA Akvarium & Dyreparks Naturfagscenter

AQUA Naturfagscenter skruer op for julestemningen i juleværkstederne i uge 48 og 49 for 3-6. klassetrin.

Der er forskellige workshops med korte introduktioner, hvorefter der er lagt op til fordybelse og julehygge omkring aktiviteten. Naturvejlederne har materialer og vejledninger, og du er som lærer med til at stå for nogle af aktiviteterne. I kan vælge at deltage i en eller flere workshops med klassen. Naturvejlederne vil naturligvis være på pletten med praktisk hjælp og julestemning.

Aktiviteter

En workshop tager typisk mellem 1-1,5 time, og I vælger selv, hvor længe I bliver indenfor tidsrummet.

Workshops:
1)
 Julemutters køkken: Et historisk indblik i julebag, hvor vi fx laver æbleskiver som i gamle dage og bager pebernyder i en gryde…

2) Snittenissens værksted: Elsker du nødder, men har ikke tænder som en mus? Så lav din egen bedste julegave: En nøddeknækker! Er din iPad løbet tør for strøm? No problem, du kan også lave old-school underholdning som en heksemølle, snurretoppe og andet. Passer til børn i alle aldre. Du kan også fremstille et dekorativt rensdyr i træ og lære om, hvorfor Rudolf ikke er et han-rensdyr (tyr).

3) Flet og flid: Lav en drillepind (simpelt spil) og lær at flette i pil, fx et juletræ eller en julestjerne. Eller en julefisk…

Forberedelse

Bemærk: Det hele foregår så vidt muligt udendørs, så husk varm påklædning!

Formål

Målet er, at eleverne gennem aktiviteterne lærer om julens historie og traditioner og oplever glæden ved at producere noget håndgribeligt på egen hånd og i fællesskab.

Hvornår

Der er åbent i værkstederne hver dag fra kl. 9-13 i uge 48 og 49.

Pris

Gratis for kommunale skoler i Silkeborg.
For øvrige skoler er prisen kr. 2.100,- pr. klasse.

 

Tilmelding

Kontakt julenissen Joan på:
naturfagscenter@gmail.com
Tlf.: 89 21 21 73