DĂĽdyr

DĂĽdyret

Düdyret hører til i skovbrynet, hvor den skifter mellem skovens skjul og übne omrüder. Den plettede pels gør det let for düdyret at camouflere sig i halvskyggen.

I middelalderen blev düdyret indført til Danmark og er i dag udbredt over det meste af landet. De der lever i Danmark er efterkommere af dyr, der blev indført fra Asien og udsat i naturen. Düdyr fÌrdes i flokke, men ikke hannerne. De gür i mindre flokke for sig selv, sü hunnerne og ungdyr udgør de største flokke. Hvis man vil se et düdyr i naturen skal man ud morgen eller aften, da de ellers bruger meget tid pü at ligge i skjul og tygge drøv. Men man kan ogsü se dem i mange dyrehaver.

LÌs mere om düdyret pü Miljøstyrelsens hjemmeside.