0
Dyreparken

Sumpbæveren

AQUA Akvarium & Dyrepark har sumpbævere i et stort anlæg i dyreparken. Sumpbæveren stammer oprindeligt fra Sydamerika og er importeret til Danmark i 1930’erne til pelsfarme, da dens pels minder meget om bæverpels. Herfra er den, i mindre omfang, undsluppet til naturen i Danmark. Den er nu betragtet som en invasiv art, dvs. en uønsket art i den danske natur.

Størrelse & Krop

Sumpbæverne bliver op til 40-60 cm i kropslængde, med en hale på op til 45 cm og kan veje op til 10 kg. Den tætte pels kan veksle fra rødbrun til grå. Den har kraftige og meget synlige knurhår og kraftige, stærkt røde tænder. Lige bagved de små sorte øjne sidder ét par små, men markante ører. Næsen er rund og buttet.Man finder sumpbæveren ved søer, åer og vandløb, hvor den graver sig ind i brinker, kanter og jordvolde, for at lede efter rødder og andet planteføde. Reden bygges på jorden.

Adfærd og formering

Man træffer ofte sumpbæveren i skumringen og natten, hvorfor den ofte forveksles med andre lignende dyr som bæver og odder. Den ses mest siddende på brinker eller i vandkanten, mens den gnaver på plantedele.

Sumpbæveren kan få flere kuld unger (á ca. 5 unger) om året. Ungerne er mobile og spiser allerede efter få timer, men dier stadig hos moderen. Hendes dievorter er placeret på siden af kroppen, hvilket gør det muligt for ungerne at die i vandet.

Læs mere om sumpbæveren på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Onsdag
Vi har lukket lige nu

+45 89 21 21 89

Køb din billet nu

Vi har gjort forløbet nemmere og mere overskueligt - og er med på sidelinjen hele vejen.

Påbegynd din bestilling ved at vælge den ønskede billet type
Antal biletter
Kasse
Vælg antal biletter