0
Dyreparken

Minken

Undslupne mink fra minkfarme har i stor stil etableret en bestand i den danske natur. AQUA Akvarium & Dyrepark sætter fokus på minken, som kan blive en trussel for den oprindelige fauna herhjemme.

Derfor kan du se levende mink i et udstillingsanlæg i dyreparken. Mange forveksler iøvrigt mink med oddere, som dog er noget større.

Projekt Mink hjælper mink

I samarbejde med Dyrenes Beskyttelse har AQUA Akvarium & Dyrepark søsat et projekt, som skal bevise, at Mink, til trods for over 80 års domesticering, udviser naturlig adfærd, hvis de får mulighed for det.

To mink flyttede for nogle år siden ind i et 150 kvadratmeter stort udstillingsanlæg i AQUA Akvarium & dyrepark, hvor publikum kunne følge dyrenes udvikling sommeren over.

Projektet skulle vise, hvor lang tid dyrene bruger på forskellige aktiviteter (ædeadfærd, social adfærd osv.), hvor hurtigt de falder tilbage til naturlige adfærdsmønstre, og hvor hurtigt de lærer f.eks. at fange fisk.

En naturlig adfærd

Minken er et rovdyr, og derfor fik de 2 dyr i det nye anlæg mulighed for at bruge deres jagtinstinkter. De mange millioner mink, der hvert år avles i Danmark, lever alle under nogenlunde ens forhold; i traditionelle trådbursystemer uden mulighed for at udøve ret megen naturlig adfærd.

Pelsdyrbranchen mener, at minken har vænnet sig til traditionelle trådbursystemer og derfor ikke har behov for mere naturlige forhold. Dyrenes Beskyttelse er uenig i denne opfattelse. Projektet i AQUA Akvarium & Dyrepark har vist, at burmink, der gennem generationer er opdrættet i små bur, får en naturlig adfærd når de får mulighed for det i naturtro omgivelser.

Køb din billet nu

Vi har gjort forløbet nemmere og mere overskueligt - og er med på sidelinjen hele vejen.

Påbegynd din bestilling ved at vælge den ønskede billet type
Antal biletter
Kasse
Vælg antal biletter